Energijsko varčne hiše se predstavljajo tudi na spletu

Že samo ime energijsko varčne hiše nam pove, da gre za hiše, kjer na dolgi rok privarčujemo ogromne količine denarja. O tovrstnih hišah se v zadnjem času veliko govori, na veliko pa se jih primerja tudi s klasičnimi zidnimi hišami. Ugotovitve kažejo na to, da se energijsko varčne hiše ponašajo s številnimi prednostmi, s katerimi se klasične hiše nikakor ne morejo pohvaliti.

Pasivna hiša je šolski primer energijsko varčnih hiš

Vse več ljudi se odloča za gradnjo pasivne hiše, ki je najboljši primer za energijsko varčno hišo. Zanjo je značilno, da ima zelo nizko toplotno prevodnost prva vseh gradbenih elementov. Pri tem mislimo na stene, streho, tla. Obenem se ponaša še z nizko prevodnostjo svojih oken in vrat.

Pasivna hiša je grajena zrakotesno in brez toplotnih mostov; uporablja prezračevanje z rekuperacijo. Razlogov je več kot zadosti, da taka hiša sodi med šolske primere za energijsko varčne hiše.

Na prvi ogled na splet

Če smo tudi mi v fazi odločanja za gradnjo svoje hiše, je najbolje, da se odločimo za eno od vrst, ki sodijo med energijsko varčne hiše. Prvi ogled takih hiš lahko v današnjem času opravimo kar s pomočjo spleta. Na njem svoje varčne vrste hiš predstavljajo številna podjetja, ki lahko za nas v neverjetno kratkem času izdelajo ter postavijo hišo, ki nam bo omogočala vrhunsko obliko bivanja in s katero bomo lahko na dolgi rok privarčevali zelo veliko denarja.

S pomočjo podatkov oziroma informacij o teh hišah na spletu bomo lahko izvedeli tudi to, da je taka hiša posebej za nas postavljena že celo v samo dveh mesecih.

Več o gradnji energijsko varčnih hišah si lahko preberete na spletni strani Aplushiša.