Športni otroški vozički

otroski-vozicki-xlander-2Časi, ko so bili otroški vozički po videzu elegantni, a za upravljanje precej nerodni in okorni, so minili. Že vsaj desetletje so med mamicami najbolj priljubljeni otroški vozički športnega videza, s katerimi se lahko podajo skoraj povsod – ne da bi imele težave z zlaganjem vozička, njegovim natovarjanjem v avtomobil ali z vožnjo po makedamu ali brezpotjih.

Športni otroški vozički so v prvi vrsti izjemno lahki. Ko snamemo sedežek, ogrodje tehta od 6 do 10 kilogramov, odvisno od modela in materiala. Ogrodje se tudi zloži precej na majhno, torej voziček mamica enostavno zloži ter ga dvigne v prtljažnik avtomobila.

Športni otroški vozički – prednosti

Športni otroški vozički so enostavni za potiskanje tako zaradi njihove majhne mase kot zaradi njihovih koles. Včasih so imeli otroški vozički velika in nerodna kolesa, ki se niso obračala, danes pa imajo na zadnjem delu dve kolesi srednje velikosti, sprednje kolo oziroma dva pa so precej majhni in se vrtijo v vse smeri. Tako lahko voziček dela majhne zavoje in se dobesedno obrne na mestu, ne da bi se pri tem mučili. In če upoštevamo, da mamice po porodu niso ravno najbolj fit, voziček in otrok pa skupaj tehtata kar nekaj, je to izjemno priročno.

Pri otroških vozičkih bodite pozorni tudi na kolesa

Na kaj velja biti še dodatno pozoren? Nekateri športni otroški vozički imajo kolesa iz plastike, zato veljajo za mestne. Drugi pa imajo kolesa z zračnicami, ki so bolj primerna za vožnjo po pesku in brezpotjih. Izberite takšnega, ki vam bolj ustreza. Prav tako velja izbrati športni otroški voziček, pri katerem je možno prilagajati smer vožnje, da otrok med njo gleda naprej, ali pa nazaj, torej proti mamici. Tako bo otrok lahko opazoval okolico, kadar bo že nekoliko »siten«, pa ga bo pomiril pogled na vas – in tudi vi boste mirnejši, ker ga boste imeli na očeh in videli, daje z njim vse v redu, pa čeprav na primer joče.