Brezžične slušalke – glasba po žici ali brez

brezzicne slusalkeSlušalke nas vedno bolj spremljajo vsak dan. Nekateri imajo cel dan v ušesih vsaj bluetooth slušalko, spet drugi pa ne morejo iti na sprehod ali rekreacijo brez slušalk v ušesih. Zato moramo dobro premisliti, kakšne slušalke potrebujemo. Ponudba je zelo velika. Cenovni razpon seže od nekaj evrov do nekaj stotin evrov. Veliko vprašanje pa je ali kupiti žične ali brezžične slušalke. Če se veliko ukvarjamo s športom, je nakup brezžičnih slušalk vsekakor pametna izbira. Med aktivnostjo se ne boste zatikali ob kable. Tudi premikanje je močno olajšano.

Lahko pa zaradi manjka kablov trpi sam zvok. Nekatere tekaške bluetooth slušalke imajo oddajnih nameščen na vratu, kar lahko moti prenos zvoka. Zadeva je skrajno neprijetna, če na primer sredi teka, med polno zbranostjo prenehajo delovati. Druga stvar so baterije. Ta problem pri žičnih slušalkah odpade. Dobro je pred nakupom poizvedeti, kakšno baterijo imajo in za koliko časa zadošča. Najboljša izbira so slušalke, ki imajo li-ion baterijo, ker jih lahko polnimo tako kot mobitele.

Za uporabo pred računalnikom, razen če niste res občutljivi na kable, so še vedno najboljša izbira slušalke s kablom in po potrebi mikrofonom. Prav tako, če imate radi kvalitetno glasbo. V brezžičnih povezavah vedno lahko pride do ne željenih šumov. Za računalnikom ali televizijo pa se ne premikate toliko, da bi potrebovali brezžične.