Elektronsko računovodstvo in klasično računovodstvo

Če se odločate za računovodstvo, potem se boste lahko znašli v dilemi, ali bi se odločili za elektronsko računovodstvo ali pa mogoče za klasično.

Zagotovo je klasično računovodstvo za tiste, ki niso toliko povezani z elektronskimi sistemi. V klasično računovodstvo boste vi redno prinašali listine, knjigovodje in računovodje pa jih bodo nato skrbno pregledali in jih knjižili. Računovodja bo odgovorno in ažurno poknjižil vse listine in izluščil iz njih kakovosthe računovodske informacije. Poleg tega bo računovodja izdelal poročila, ki jih potrebujete, preučil vaše podjetje in računovodstvo ter vam svetoval kako in kje izboljšati poslovno uspešnost.

Kakšne so prednosti klasičnega računovodstva? Zagotovo je to preglednost, saj računovodstvo poskrbi za urejeno poslovno knjigo in dokumentacijo ter pripravi pravilnik o računovodstvu. Sledi tudi preprostost, saj se vam ni potrebno ukvarjati z novimi tehnologijami in pa računovodsko programsko opremo. Klasični računovodski servis pa združuje strokovnjake z različnih področjih, zato je poskrbljeno tudi za uspeh.

Elektronsko računovodstvo pa je primerno za tiste, ki ste z elektronskimi sistemi dobro seznanjeni in ne vidite problema v tem. Prednosti je kar nekaj. Pri elektronskem računovodstvu so poročila in podatki dostopni kadarkoli, obdelava teh podatkov pa je tudi hitrejša. Seveda za elektronsko računovodstvo ni pomembno kje se nahaja, saj tu lokacija ni pomembna. Pri elektronskem računovodstvu gre tudi za prihranek in pa preglednost. Pri vnašanju podatkov se lahko sicer hitro naredi napaka, ki vam nakoplje tako finančno izgubo kot lahko tudi težave z inšpekcijo. Zato je pomembno, kako računovodstvo poskrbi za varnost in če prevzame odgovornost za vaše podatke.

Odločitev za klasično ali elektronsko računovodstvo pa je še vedno samo vaša. Več pa si lahko ogledate na povezavi.