Preprosto in cenovno ugodno ogrevanje z IR paneli

Na sistem za ogrevanje hiše se v zadnjih letih daje vedno več poudarka. Vse več ljudi si namreč želi ekonomičnega načina ogrevanja, saj lahko čez zimo stroški za ogrevanje postanejo preveliko breme za, ki ga stežka plačamo. 

Med vsemi možnostmi, ki so na voljo, so začeli izstopati tudi energetsko varčni IR paneli, ki imajo sposobnost hitrega in učinkovitega segrevanja prostora. Pri temu pa so zelo varčni.

Kako se namestijo ir paneli

Če želimo stanovanje ogrevati z IR paneli, je dobro, da si natančno pogledamo možnosti za njihovo namestitev. Strokovnjaki priporočajo, da se ir paneli namestijo kar na strop stanovanja, kjer nas bodo najbolj optimalno greli, saj bomo toploto pošiljali dol na nas.

Seveda se ir paneli lahko namestijo tudi na steno, vendar je v tem primeru njihov izkoristek manjši. V obeh primerih pa bodo delovali tako, da bodo pozimi ogrevali naše prostore in nam omogočili dobro počutje.

Ali ir paneli sevajo?

Nekateri kupci so do infrardečih panelov skeptični, saj se med njimi širi prepričanje, da takšni ir paneli močno sevajo na ljudi. To pa seveda ni res. Infrardeči paneli omogočajo izredno varno ogrevanje, saj delujejo na podoben princip kot deluje inkubator v bolnišnici.

Iz stropa nam bodo pošiljali prijetno toploto, ki nas ne bo motila, saj se bo lepo razporedila po celotnem prostoru.

Cena ir panelov je precej ugodna, zato jih bomo brez težav lahko namestili tudi več. V kolikor pa ne bomo uspeli plačati vse v enem obroku, si se bomo lahko dogovorili za obročno odplačevanje.