Toplotne črpalke, investicija za prihodnost?

Strokovnjaki so nam z izredno natančnimi računi izračunali najboljšo alternativno rabo energije oz. najbolj varčno obliko. Toplotne črpalke so trenutno največji hit in najcenejši sistem ogrevanja vode oz. celotno ogrevanje če še upoštevamo radiatorje itd. Vendar glavni pogoj za cenejše ogrevanje leži v zanesljivem nakupu, garanciji in montaži, saj tam leži več kot 70% nastalih problemov.

Priporočamo vam toplotno črpalko poznanih proizvajalcih, ki vam bodo zagotovili pravilno delovanje ali garancijo v primeru nastalih okvar. Malo manj ugodna izvedba pa so toplotne črpalke z geosondo, saj je sama izvedba veliko dražja od same toplotne črpalke. Sistem temelji na črpanju podtalnice, vendar ponuja zelo dolgo in naložbeno priložnost privarčevanja.

Toplotna črpalka je na stanovanje ali stanovanjsko hišo lahko zadostna, vendar mora ob dovajanju grelne vode doseči 10 kw grelne moči. Zavedati pa se moramo tudi, da ob nizkih temperaturah ki trajajo po več tednov potrebujemo še dodaten vir toplotne energije, kljub temu nam črpalka pokrije 85% – 90% letne potrebe po ogrevanju.

Pozorni moramo biti tudi na marketinško zavajanje. Največja marketinška laž oziroma trditev je da toplotna črpalka deluje pod zelo nizkimi temperaturami (-30 stopinjami Celzija). Res je da toplotna črpalka deluje, vendar ne nudi zadostne grelne moči, da bi lahko ogrevala celotno stanovanje. Kar pa pomeni da se njena moč zniža za več kot 80%. Zato bodimo pozorni na te cenejše trike, ki marsikoga zavedajo pri nakupu. Upamo da smo vam pripomogli z nekaj opozorili ob taki veliki naložbi.  Naš članek ni bil namenjen zaviranju prodajnih mrež ampak samo za opozarjanje.

Save

Save