Za kaj predvsem je koristna grenka sol?

Se kdaj soočate s prebavnimi težavami? Z zaprtjem? Veste, kako ga lahko odpraviti na hiter in zelo učinkovit način? Pri tem vam lahko v precej veliki meri pomaga kar grenka sol. Ste zanjo že slišali? Na prvi pogled deluje kot povsem običajna kuhinjska sol, vendar pa si z njo deli le ime. Po kemijski sestavi je namreč povsem drugačna. Gre namreč za magnezijev sulfat. To je spojina magnezija, žvepla ter kisika.

Pripravite si kopel iz grenke soli

Grenka sol je torej odlično sredstvo za odpravljanje zaprtja. Prav tako učinkovito pomaga, da se znebimo odvečnega stresa in zato tudi lažje zaspimo. Po naporni vadbi lahko uspešno poskrbi za sproščanje mišic ter za preprečevanje krčev.

Kopel iz grenke soli pa lajša bolečine in zmanjšuje otekanje. Obenem pa je grenka spol zelo koristna tudi v maskah za obraz, ker uspešno odstranjuje odmrle celice. V zelo veliko pomoč nam je tudi pri odstranjevanju tujkov iz telesa.

Grenka sol je daleč najbolj poznana po odvajalnem učinku

Predvsem tisti, ki se soočajo s počasno prebavo, pa grenko sol cenijo zlasti zaradi odvajalnega učinka. Tovrstna sol namreč sodi v skupino tako imenovanih osmotskih odvajal. Odlična novica je ta, da so takšna odvajala ob redni uporabi povsem neškodljiva.

Grenka sol je primerna tako za odrasle kot tudi za vse otroke, ki so že dopolnili šest let.

Kje so na voljo čarobni kristalčki grenke soli?

Če do sedaj za čudežne učinkovine grenke soli niste vedeli, vas je najverjetneje zamikalo, da bi to snov kupili tudi sami. In kje je čarobna grenka sol na voljo? Kupite jo lahko v lekarnah, drogerijah pa tudi v živilskih trgovinah.

Praviloma se grenka sol nahaja na oddelku za odvajala ali pa med izdelki, ki so namenjeni osebni negi. Če pa jo želite uporabljati v boju proti slabi prebavi oziroma zaprtju, nikar ne posegajte po tisti vrsti, ki vključuje eterična olja. Takšen izdelek je namreč primeren predvsem za kopeli. Za uravnavanje prebave in odpravljanje težav je najboljša izbira grenka sol, ki ne vključuje prav nobenih dodatkov.

Sicer pa vam je takšen izdelek za naročanje oziroma nakup na voljo tudi v spletni prodajalni s tovrstnimi izdelki.