Filter za gorivo in njegove ključne funkcije

Filter za gorivo ima pri vozilu zelo veliko in pomembno nalogo. Takšna vrsta filtra je  vgrajena v cevi za gorivo, ki so povezane na motor. Zamenjavo le tega težko izvedemo sami, zato je pomembno, da to prepustimo strokovnjaku, saj se filter za gorivo običajno nahaja na težko dostopnem mestu.

Večina današnjih modernih vozil ima dva filtra za gorivo – fini filter in mrežasti filter. Fini filter prestreza najmanjše delce in se lahko nahaja tudi v rezervoarju za gorivo, pod pokrovom motorja ali na dnu vozila, in za črpalko za gorivo. Filter za gorivo je potrebno menjati, kar redno vendar pri bencinskih vozili ima filter za gorivo daljšo življenjsko dobo kot pa pri dizelskih.

Sestava filtra za gorivo

Kvalitetni filter za gorivo ima izdelano ohišje iz kovine ali pa umetne snovi, v katerih lahko najdemo elemente podobne papirju. Dizelski motorji običajno vsebujejo filter v obliki kartuše z večjo prostornino, podobno oljnemu filtru. Ti filtri Izločajo vodo, ki jo vsebuje dizelsko gorivo.

Kako vemo, da je naš filter za gorivo zamašen

Motor vašega vozila, se neprestano obotavlja, motor vašega vozila se ne zažene, lučka motorja sveti. Vse to so znaki , ki kažejo na to da filter za gorivo ne deluje in nima več učinkovitosti, zato je potrebna menjava. V takšnem primeru je izjemno pomembno, da kar se da najhitreje ukrepate in poiščete strokovnjaka za zamenjavo.

Menjava filtra za gorivo je poceni storitev, ki si jo lahko naročite kar preko spleta. Cena bo še ugodnejša. Takojšnja zamenjava filtra za gorivo pa vam bo privarčevala kar nekaj dodatnih stroškov, ki bi si jih lahko nakopali.