Roland Garros ni razočaral

Po vseh pravilih moral Grand slam biti na sporedu že 24. maja, a so zaradi epidemije organizatorji določili nov termin, s pričetkom 20. septembra. Nagradni sklad na največjem peščenem turnir na svetu Roland Garros 2020 je imel v letošnjem letu znašal nekje v višini 38 milijonov ameriških dolarjev, kar je sicer malo manj kot prejšnja leta. Vseeno pa je glede na situacijo in razmere v Franciji omenjena vsota lep dosežek, glede nato da je turnirju dolgo časa grozila celo odpoved.

Roland Garros – WTA

V prvih krogih ženskih dvobojev so najprej izpadle nosilke Viktorija Azarenka in pa Pliškova, Serena Williams pa je zaradi poškodbe svoj dvoboj predala že v začetnem delu tekmovanja. Izstopale pa so igre 19 letne Poljakinje Swiatek, ki je v tretjem korogu izločila Kanadčanko Bouchard, nato pa je opravila še s prvo nosilko Romunko Halep .Tudi v četrtfinalu je Iga opravila svoje delo zelo suvereno in si prislužila prvo stopnico za polfinalni obračun turnirja. V polfinalu so si nasproti stale Kenin in Kvitova in Swiatek in Podoroska. Oba dvoboja sta se končala ekspresno z zmagama Američanke Kenin in mlade Poljakinje Swiatek z 2 proti 0.

Iga Swiatek je trenutno v življenjski formi, saj je v svojem prvem finalu z Američanko opravila z rezultatom 6:4 in 6:1 za svoj prvi osvojeni Grand Slam in tako postala prva, ki se lahko pohvali z osvojenim mastersom v svoji domovini Poljski.

Roland Garros – ATP

V prvih krogih moškega dela Roland Garros ni bilo vidnih presenečenj, vsi favoriti so izpolnili pričakovanja in potrdili svojo kvaliteto.
V četrtfinalu je zmagovalec US Open DominicThiem moral priznati premoč Argentincu Schwarzmanu, kar je bilo pred zaključnimi boji edino presenečenje, ki je bodlo v oči. V polfinalnih obračunih smo tako laho gledali dvoboja Đokovič proti Tsitsipasu in Schwarzman proti Nadal. Novak se je namučil in uspel šele v 5 setih nadigrati Grka. V drugem polfinalnem obračunu turnirja pa je Rafa Nadal zlahka odpravil Argentinca in se sprehodil do finala z rezultatom z 3 proti 0.

Teniška klasika v finalu med Novakom Đokovičom in RafoNadalom ni trajal dolgo. Đokovič očitno ni v najboljši formi, saj je v finalu napravil precej neizsiljenih napak, kar ni značilno za tako suverenega igralca. Končni rezultat bil 0:6, 2:6 in 5:7 v prid Nadala, ki je tako v svoji bogati karieri osvojil že svoj 13 Roland Garros naslov.