Last minute Egipt počitnice

Načrtovanje potovanja in počitnic je lahko včasih precej naporna. Predvsem si nikoli ne želim razbijat glave z organizacijo poletnega dopusta saj si želim, da me enkrat letno strežejo od pet do glave. Sicer pa, da ne bo pomote, obožujem popotovanja v pravem pomenu besede. Ni lepšega kot izbrat destinacijo, kupit letalske karte, napolnit nahrbtnik in na letalo pričet prebirat Lonely Planet. Vednar enkrat letno pa je vseeno fajn prepustit vso organizacijo drugim.

Ker imam rad spontane stvari in ne želim načrtovati dogodkov dolgo v naprej sem se odločil, da izberem eno toplo last minute varianto. Turistične agencije so me dobesedno zasipavale z svojo last minute Egipt ponudbo, ki je v Sloveniji ne manjka. Odločil sem se za en zelo ugoden aranžma z letom iz Ljubljane (agenciji ne bom delal reklame, čeprav so se izredno potrudili in je bilo resnično vse tako kot smo se dogovorili) in moja poletna last minute avantura v Egiptu se je pričela.

Takoj pri prihodo v Sharm El Sheikh so nas namestili v luksuzen hotel s petimi zvezdicami za katerega niti ni bilo potrebno seči pregloboko v žep. Osebje hotela je v Egiptu zelo prijazno kar pa je bilo za pričakovat saj od prijaznosti nenazadnje tudi živijo. Sharm je turistični center na polotoku Sinai, sredi puščave je zrastlo majhno mestece z ogromnimi hotelskimi resorti. Osebno ga pravim avanturistom niti ne priporočam, ga pa globoko priporočam vsem zagriženim potapljačem. Potapljanje v Rdečem morju je res nora izkušnja. Predvsem je navdušujoč park Rash Mohamed in pa Dahab Blue Hole. Sinai je resnično raj za potapljanje.

Počitnice v Egiptu so prehitro minile. Zagotovo se bom v Egipt še vrnil, predvsem zaradi potaplanja. Malo manj me je navdušila Egipčanska hrana, ki je precej drugačna od Evropske in je potrebno kar precej prilagodit svojo prebavo, da ni težav. Torej v prihodnje vsekakor ponovno v Egipt preko last minute aranžmaja.