Nizkocenovni ponudniki storitev

Še posebej v Evropi so v porastu nizkocenovni ponudniki letalskih storitev, ki so omogočili, da so letalske karte na poljubne situacije na voljo po res popotniku prijazni ceni. Zato smo vsi tisti, ki radi potujemo, na evropskih razdaljah v izredni prednosti, dražje karte pa se nam seveda zdijo tiste na čezoceanske lete, četudi so njihove cene dejansko čisto v skladu s ponudbo in nekaj običajnega. Vseeno obstaja nekaj trikov tudi za premagovanje Atlantika.

Končno ceno letalskih kart oblikujejo številni dejavniki – ponudba in povpraševanje pa sta le ena od njih. Ravno zato, ker tu ne moremo slediti strogim pravilom, je nujno, da se iskanju letalske karte posvetimo pravočasno in da se pri tem zavedamo, da bolj vztrajni kot bomo, boljši bo tudi kočni rezultat. Takoj, ko se odločite, na katero izbrano destinacijo bi radi poleteli, se prijavite tudi na e-novičke prevoznikov, ki letijo v tiste kraje in hkrati spremljajte ponudbo spletnih potovalnih agencij, kjer je pomembno, da so že od prej na relativno dobrem glasu.

Prav tako je, še posebej za od nas bolj eksotične lokacije, iskanje potrebno pričeti pravočasno – to pa ne pomeni le mesec pred poletom, temveč včasih kar pol leta pred dejanskim odhodom. Izkaže se tudi, da so običajno cenejši vsi tisti leti, kjer so odhodi med delovnikom v zgodnjih jutranjih urah in tisti, ki ne sovpadajo z glavno turistično sezono na izbrani lokaciji.